Array

Referenties

Referenties

Wij werken voor bedrijf en overheid. Hieronder vindt u een overzicht van onze opdrachtgevers.

We zijn preferred partner van Rabobank Nederland voor de lokale Rabobanken.

QKunst is een langdurige relatie aangegaan met Provincie Gelderland. De komende jaren is teamlid Imee Luteijn een dag per week als art consultant in huis bij de provincie en is daar onder meer verantwoordelijk voor advies rondom beheer, communicatie, registratie en bruiklenen.

In opdracht van Centrum Beeldende Kunst Utrecht (CBKU) formuleerde QKunst in het voorjaar van 2011 een kunstbeleidsplan voor Provincie Utrecht, met als uitgangspunt de kansen voor de organisatie op de nieuwe locatie in Rijnsweerd. Samen met CBKU begeleidde QKunst ook de uitvoering van het beleid.

Met het oog op een aanstaande verbouwing en veranderingen binnen de organisatie wilde Provincie Zuid-Holland een kunstvisie ontwikkelen op haar omvangrijke collectie. Hiertoe inventariseerde en digitaliseerde QKunst de collectie.

PGGM beheert een eigen kunstcollectie. De uitbreiding van het hoofdkantoor en een nieuwe manier van werken waren aanleiding voor een aanscherping van het kunstbeleid. PGGM vroeg QKunst dit beleid op te stellen en de uitvoering te begeleiden.

In 2008 was de nieuwe strategie van KPN, terug naar groei, aanleiding om opnieuw naar het imago van de collectie te kijken. QKunst deed aanbevelingen op het gebied van communicatie, presentatie, collectievorming en organisatie.

Op alle zeven locaties van Rijndam Revalidatie in Rotterdam en omstreken hangt kunst. Het beter zichtbaar maken van de eigen collectie was één van de pijlers van het door QKunst ontwikkelde nieuwe kunstbeleid.

Ram Katzir en duo Hertog Nadler werkten in opdracht van Gemeente Zwolle aan een kunstroute die het station en de binnenstad met elkaar verbindt en een connectie maakt met de historie van Zwolle: Portal. De kunstenaars vroegen QKunst om begeleiding achter de schermen.

De verhuizing van de collectie van het Fries Museum naar een nieuw provinciaal depot was aanleiding om de omvangrijke collectie onder de loep te nemen. QKunst begeleidde het museum bij het selecteren en herplaatsen van objecten die niet langer in de collectie pasten.